Yeni bilgiler öğrenmek için Wikipedia’yı kullanmayı seven birçok insan var. Makaleler zaman zaman Vikipedi düzenlemeleri alabilir ve gerçek zamanlı olarak öğrenebilirler. Görselleştirme etkileyici olsa da, bazı makaleler uzun olabilir. Stephen LaPorte veya Mahmoud Hashemi ile ilgili olanlar gibi bazı makalelere ulaşmakta zorlanabilirsiniz.
En sevdiğiniz Wikipedia sayfasını dinleyebilseydiniz ne olurdu?
Hiç Wikipedia dinlemek istediniz mi?
Wikipedia makalelerini daha erişilebilir hale getirmek istiyorsanız, onları dinlemeyi düşünün. Son değişiklikleri gözden geçirebilir ve ufkunuzu genişletmek için Github veya Bitlisten gibi araçları kullanabilirsiniz. Bitcoin gibi konular hakkında okurken arka plana ortam müziği bile koyabilen bazı açık kaynaklı programlar var.
Makalelerinizi dinlemek isteyebileceğiniz en önemli nedenlerden bazıları şunlardır:
- Hareket halindeyken bir makale okuyabilirsiniz.
- Araba sürerken veya yemek pişirirken yeni bir kullanıcının içeriğini dinleyebilirsiniz.
- Okuma hızını artırabilirsiniz. Bu, bu ücretsiz ansiklopediden daha fazla makale okumanıza yardımcı olur.
- Okuma güçlüğü çekiyorsanız, bir metinden s ese aracı size yardımcı olabilir. Speechify ile Wikipedia’nın sesinden yararlanabilirsiniz. Bu, öğrenme ve görme engelli insanlar için harikadır.
Bu, Wikimedia vakfı da dahil olmak üzere tüm konular hakkında daha fazla bilgi edinmek için harika bir yoldur. Brian Eno ve Maximillian Laumeister gibi insanlar önemli bir rol oynamıştır. Vikipedi’nin sunduğu her şeyden gerçekten yararlanmak istiyorsanız, bir konuşma aracı kullanın. Daha fazla makaleyi daha hızlı okuyabilirsiniz.
Wikipedia’yı bir TTS aracı ile dinleyin
Otomatik botlar sayesinde İngilizce Vikipedi’de daha fazla düzenleme yapılıyor. Bu, Wiki’deki tüm bilgilere ulaşmayı zorlaştırabilir. İşte bu noktada TTS araçları yardımcı olabilir.
TTS araçları nasıl çalışır? Bunlar, ekrandaki metni alıp sözlü konuşmaya dönüştürebilen araçlardır. Bu şekilde, okumak zorunda kalmak yerine, onu dinleyebilirsiniz. Duyduğunuz sesi özelleştirmenize olanak tanıyan bazı araçlar vardır. Okuma hızını değiştirebilir, aksanı değiştirebilir ve hatta belirli makaleleri çevirebilirsiniz. Bu, Wikipedia’daki bilgileri sizin için daha erişilebilir hale getirir.
Konuşmadan metne araçları
Metni konuşmaya dönüştürmenize yardımcı olabilecek çeşitli araçlar mevcuttur. Bunlar şunları içerir:
- Murf.ai: Bu, çalışması kolay bir programdır. Hızlı, güvenilir ve birçok seçenekle birlikte geliyor. Ancak, pahalıdır. En iyi özellikleri istiyorsanız, bunları elde etmek için çok para harcamanız gerekecektir.
- TTS Aracı: Bu tamamen ücretsiz bir araçtır. Web sitesine gitmeniz, metni kutuya yapıştırmanız ve oynat düğmesine basmanız yeterlidir. Dezavantajı, seslerin çok robotik olmasıdır.
- Speechify: Bu, bugün piyasadaki en popüler TTS programlarından biridir. İhtiyaçlarınızı karşılamak için sesi özelleştirebilir, okuma hızını değiştirebilir ve hatta makaleleri bir dilden diğerine çevirebilirsiniz. Ayrıca öğrenmesi çok kolay ve son derece uygun maliyetlidir.
Bizim tavsiyemiz: Speechify
En sevdiğiniz Wikipedia makalelerinden oluşan bir çalma listesi oluşturmak için en iyi programı arıyorsanız, Speechify’ı tercih etmelisiniz. Bazı insanlar listen.hatnote.com’dan hoşlansa da Speechify tek kelimeyle daha iyi. Okuma hızını kontrol edebilir, sesin her yönünü değiştirebilir ve hatta en sevdiğiniz makalelerin sesini en sevdiğiniz podcast’lerden birini dinliyormuşsunuz gibi yapabilirsiniz.Ücretsiz bir sürüm mevcut, ancak premium sürümün ücretsiz deneme sürümüne de erişebilirsiniz. En sevdiğiniz makaleleri dinlemek istiyorsanız, Speechify sizin için çalışsın.